B-NEWS – EDITIA IV

 Și a sosit și ediția IV. Cu o mică mare întârziere datorată începerii școlii și a unei mici inactivități din partea membrilor responsabili cu realizarea reportajelor.  De data asta, nu avem nimic nou sau ceva special, dar ediția viitoare va aduce un aer proaspăt acestui ziar, sau cel puțin astea sunt așteptările noastre.

Ideile vechi, circumstanțele noi

de Local Reporter EuroStar

     Ideile n-au niciodată vreo importanță prin ele însele. Oricine poate avea idei, care din perspectiva proprie ar fi revoluționare, contează însă numai persoana care le susține, iar de multe ori acea persoană nu există. Probabil cele mai mari descoperiri ale lumii s-au făcut experimental, prin încercări care ar fi părut diferite, prin fapte care ar fi părut rebele și probabil eșuate tocmai de la concepere. Să ni-i imaginăm pe strămoșii noștri, prin greșeala lor de a folosi uneltele rudimentare și dând naștere focului, sau să ne gândim mai bine la mărul lui Newton, poate chiar la eroarea de calcul a lui Columb care a dus la descoperirea Lumii Noi… Ei bine, toate acestea au fost greșeli care nu au atras după sine vicii și dezastre, ci ba din contră ele au ajutat la evoluția noastră, ca specie umană. Dar fără să ne abatem prea mult de la subiectul ales (deși nici acest lucru nu ar fi o greșeală), țin să spun că de-a lungul celor 5 ani ca “B-Zoneri” mai multe personaje, autohtone, sau poate din afara granițelor s-au făcut remarcate, prin ideile cu caracter nemărginit, care au adus un mare beneficiu și au rămas consacrate în istoria B-Zone. M-am gândit să vi le prezint, punându-le totuși într-o ordine aleatorie, și făcând un așa-zis TOP 5 al propunerilor.

29 iunie 2010 – pe forum apare o propunere din partea unui player pe nume rXzor, o persoană nu prea cunoscută, dar totuși care simte nevoia de a se exprima și de a-și spune părerea. Propunerea acestuia vorbea de adăugarea a trei noi categorii (valabile și astăzi, și poate chiar populate destul de bine) denumite la momentul acela Fashion trend, Intrebari / nelamuriri și English Forum. Cu câteva zile mai târziu, unul din ownerii de atunci, Alexander, răspunde, acceptând și creând pe data de 2 iulie 2010 cele trei categorii care funcționează și astăzi. Acestea au determinat veteranii să ajute jucătorii noi, conturându-se drept un mare pas pentru evoluția jucătorilor străini pe comunitate.

2 iunie 2010 – o altă propunere în cadrul forumului care vorbește despre înființarea unei secțiuni denumită “Religie” și promovată de către OZZY, VIP activ și în prezent, în cadrul forumului, cât și al serverului. Bobo acceptă ceea ce s-a propus, iar puțin mai târziu se înființează această subcategorie, care ajunge mai apoi anexată de către categoria Life Style (Mod de viață). Această idee a ajutat foarte mult la promovarea non-rasismului pe internet, indiferent de cultul despre care este vorba, etnia sau limba vorbită.

20 august 2010 – [F4L]Blade, unul dintre actualii moderatori globali ai forumului vine cu o propunere ce va schimba radical “Viața comunității”, și mai exact aceea de a crea un server de MOVIE. Propunerea este inițial respinsă de către același Alexander, dar după ceva timp se implementează. Astfel B-Zone are parte de încă un server, ce funcționează și azi drept B-ZONE MOVIE Server.

11 noiembrie 2012 – o nouă propunere inedită apare, doar că de această dată din partea lui RTS Adrian28. Aceasta vorbește despre un update al temei B-Zone pe mobil. Propunerea este acceptată de Bobo care o pune în aplicare după câteva zile, adăugând forumului versiunea pentru mobil specifică. Acest eveniment face comunitatea B-Zone să fie accesată și prin intermediul sistemului de operare al telefonului, constituind un nou pas.

2 august 2013 – după ce a mai făcut câteva propuneri ce au fost inițial respinse, Clayton reușește să întreacă recordurile în materie de vizualizări în cadrul topicului de Comentarii și sugestii. Propunerea se intitulează drept < Top 10 “Respect & “Hours on” > și ajunge după câteva săptămâni să aibă în jur de 20 de plusuri, 1000 de vizualizări și insigna “Popular”. Cum îi spune și numele, aceasta abordează adăugarea unor noi “gadget-uri virtuale” pentru forum, prin care s-ar face o ierarhie a jucătorilor în funcție de respect și orele jucate. Concluzia nu a fost trasă de Bobo, așa că este ascunsă încă în spatele unui mare semn de întrebare.

Cam acestea sunt cele 5 propuneri legendare care totuși, nu au fost scoase până azi la suprafață, de cât răsfoind arhivele serverului în căutarea acelor persoane care au reușit să schimbe multe lucruri de-a lungul existenței pe comunitate. Nu uita, tu ești cel care schimbă, tu ești singurul care contează cu adevărat!

Personaje “tabu” din lumea serverului

de Local Reporter EuroStar

Legea nu interzice omului decât ce el ar fi capabil să facă sub presiunea unora dintre instinctele sale. Dacă nu ar exista înclinații rele, nu ar exista principii care să le contraatace, iar mai presus de toate nu ar exista reguli care să intervină, fiind invers proporționale cu acestea. De prea multe ori, știm că greșim, uneori dinadins, fiind conștienți de riscurile la care ne expunem, atât noi cât și persoanele cu care interacționăm; alteori facem lucrurile din teribilism și din dorința de a ne forța limitele în mod negativ; dar de cele mai multe ori greșim fără a avea o intenție neapărat rea. Totuși, suntem constituiți pe baza unei lupte continue între bine și rău, având temelii strâns legate de echilibru și de ceea ce stă între viciu și virtute, de cele mai multe ori balanța echilibrându-se. Unele persoane, asemenea nouă, care au fost totuși concepute pentru a face bine și-au schimbat părerea despre tot ce ar fi însemnat verbul “a ajuta” și au ajuns tocmai antiteza acestui cuvânt care de multe ori pare a avea un ambalaj nu bine definit. A trecut mult timp de atunci, și probabil mai sunt persoane care, nu doar că nu au înțeles adevărul din spatele acestor indivizi, ci ba din contră, nu le-au auzit numele până astăzi, subiectele de care se leagă existența acestora fiind considerate un titlu “tabu”, care totuși nu este interzis, dar nici prea utilizat. Ei bine, scriu din cunoștințe proprii, și nu din ceea “ce se zvonește”, ci din ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Am decis să scriu despre aceste persoane, deși este considerat în adevăratul sens al cuvântului ceva “mai mult interzis decât permis” tocmai pentru a clarifica câteva lucruri. Astfel, am decis să vă aduc în prim plan 3 oameni de care existența comunității se leagă (într-un anume fel, nu unul tocmai bun) și în același timp să explic ceea ce s-a întâmplat cu aceste persoane. Lectură plăcută!

PadVlad1993 – cred că este un așa-zis “nume istoric” sau chiar legendar care le-a făcut unora pielea de găină (în special polițiștilor) și care a ajuns în cele din urmă să fie răsplătit cu privilegiul de banned. De ce a ajuns așa cunoscut? Mulți spun că a fost un mare cheater, poate chiar un renume național al abuserilor de pe serverele din România, deținând drept “trofeu” faptul că putea enerva orice “cop”, prin modul lui (prin care s-a făcut remarcat) de a face bug abuse, cât și prin modul non-roleplay de a juca. S-a înregistrat pe data de 19 februarie 2010 pe forum, a făcut în jur de 300 de post-uri, aproape 70 de topic-uri și destul de multe ore jucate în cadrul serverului de SA:MP. A afirmat că are 17 ani și că este născut pe data de 29 martie 1993 în Oradea, numele său real, fiind (cum era de așteptat), Vlad! A fost banat pentru folosirea codurilor, iar ultima oară când a fost văzut activ pe forum este data de 15 martie 2011, ora 02:31 AM. Un cont clonă a acestui PadVlad1993 a fost banat pe data de 16.06.2012 de către Kaiac (fostul admin) datorită motivului intitulat simplu: ”

nu esti pad vlad”. Totuși, pe data de 1 septembrie 2013, Kelton (ownerul B-Zone RPG 1), a afirmat pe chat-ul global (/o) că el este PadVlad1993, făcând acest lucru pur și simplu pentru a se amuza alături de colegii săi din STAFF-ul B-Zone, care au făcut mai multe mărturisiri haioase, printre care: “Mastertrap21: Sunt fată”; Snizel: “L-am ținut pe empty sechestrat”; “emptY_mdY: Sunt homosexual”. Cu siguranță, Pad Vlad, rămâne un adevărat simbol al serverului, despre care se va vorbi și în viitorii 20 de ani.

[BTD]Kanye – unul dintre fondatorii legendarului clan BTD (Be the Difference), fondator, scripter și owner al serverului de DM / STUNT B-Fun, membru deplin al serverului de Movie, nu a fost doar o personalitate care a schimbat multe opinii, de cele mai multe ori fiind considerată o persoană cu scopuri “nobile”, care ar fi dorit dezvoltarea comunității. Probabil mulți dintre voi vă întrebați unde a dispărut. Ei bine, dați-mi voie să vă lămuresc, acest BTD Kanye, cunoscut drept BTD Capone pe forum, nu a deschis serverul FUN pentru a se distra, ci doar pentru deținătorilor serverului li se permite să vă acceseze parolele. Vă mirați?! Să nu o faceți! Acest Kanye, nu doar că a abuzat de funcție ci a și spart câteva conturi, printre care cel descoperit a fost cel al lui [mR].Creeper. Din dorința de a avea mai multe bunuri materiale în joc, s-a folosit de baza de date, iar Bobo descoperind acest lucru a închis pentru a doua oară serverul B-Fun. Mai târziu, avea ca și clanul BTD, unul dintre cele mai vechi de pe comunitate, să se închidă odată cu vechiul fondator, tocmai când se părea că acesta era în deplină evoluție. Sunt multe date incerte despre el, dar se știe că nu a mai fost văzut din 2013, cel mai probabil în primăvara acestui an. Totuși, este posibil ca el să mai activeze printre noi și să aibă chiar un alt cont… Acest lucru se va vedea în viitorul apropiat, cel mai probabil.

HeadGeaR – deținător al serverului B-Zone Movie, jucător deplin al comunității B-Zone. S-a înregistrat pe comunitate la data de 28 aprilie 2011, făcând 894 de post-uri și având level 28 în joc. Vă întrebați ce îl face așa special? A fost banat pe data de 23.05.2013, de către Kelton pe motivul “nesimțire”, dar cel mai probabil fiind faptul că l-a ajutat în vreun fel pe cel menționat mai sus, Kanye, care a fost banat doar cu câteva ore înaintea sa, pe data de 22.05.2013. Multe persoane l-au cunoscut, printre care și eu, și țin să spun, fără a mă folosi de faptul că în ipostaza în care sunt pus aș putea influența în vreun anume fel părerea cititorului, că atât el cât și Capone (Kanye) erau două personaje de treabă, doi băieți glumeți, cu care aveai ce vorbi și care aveau o inteligență incredibilă. Marele șoc a venit totuși un pic mai târziu pe serverul RPG 1 când Kelton a anunțat pe chat-ul global faptul că oricine a avut cont pe FUN / Movie este rugat să își schimbe parola până nu este prea târziu. Multe persoane nu au băgat în seamă spusele adminilor și s-au trezit cu conturile goale, fără a se ști cu exactitate încotro s-au dus banii. HeadGeaR, a fost un veteran al serverului, asemenea celor de mai sus, dar acest lucru nu a însemnat că el nu va fi pedepsit, ci dimpotrivă. Ultima oară văzut pe server, la momentul banului.

Acestea sunt personajele despre care se crede că au ajutat și în același timp degradat situația serverului, rămânând dovada vie a imperfecțiunii umane și a faptului că omul este capabil să greșească. Te-aș sfătui și pe tine, dragă cititor, să fii atent ce faci după ce ai citit acest articol, și să nu urmezi exemplul lor, ci să fii tu însuți exemplul tău.

Nu uita, tu ești cel care schimbă, tu ești singurul care contează cu adevărat!

Viata de admin

de Local Editor Just.xeS

Cu totii cred ca v-ati intrebat ce face un admin intr-o zi normala din viata acestuia. Toti sunteti curiosi sa vedeti ce responsabilitati au unii admini. Ce face un admin level 1 dar un admin level 5? Care este diferenta dintre admin level 5 si admin level 6 ( Owner ). Toate aceste intrebari o sa le aflati in interviul de mai jos in care vom discuta cu un admin de fiecare level.

1. Salut baieti, vreau sa va multumesc pentru ca ati acceptat acest interviu, pentru inceput puteti sa ne povestiti o zi normala din viata voastra reala?
Kelton : Nicio zi nu e ca cealaltă. Există o diversitate de întâmplări care au loc în fiecare zi. Ce e normal sunt lucrurile de bază: dormit, igienă, mâncat, sport, muncă, distracție.
[F4L]KillerFish : Eu unul îmi încep ziua cu activităţi obişnuite. Odată cu începerea şcolii nu ştiu ce program voi avea, probabil mă voi întoarce la prânz de la liceu, îmi voi face temele şi voi intra pe server şi forum. Bineînţeles că se vor ivi anumite evenimente aşa că îmi voi modifica programul în funcţie de acestea.
Roxor: Pentru mine, o zi normală începe la orele 09-10, pornesc PC-ul, verific forumul, jocul, etc apoi ies puțin afară prin curte să iau aer, merg prin oraș sau la o terasă cu prietenii. După ce ajung acasă intru iar în joc, pe forum și îmi petrec câteva ore în fața calculatorului, bineînțeles dacă nu am altceva mai important de făcut. După care citesc puțin și mă pun să dorm
Snizel : Viata mea difera de la o zi la alta, niciodata nu stiu la ce sa ma astept de la ziua ce urmeaza, exista destula diversitate in zilele mele incat nu ajung sa simt monotonia foarte des. Bineinteles, toate zilele au si lucruri in comun, trezitul de dimineata (odata cu inceperea scolii), lucruri ce tin de hranire si igiena, si asa mai departe.
Chevy : Cafea, SA:MP, antrenament, birou, bere/weed, somn.
[F4L]Teylo : Fiecare zi este cu totul diferita fata de precedenta. Normalitatea o ragasesc doar in activitatile pe care le repet. Sa rezum o zi normala ar suna cam asa: trezit, samp, treaba, plimbare , samp si dormit. Pot derula si alte activitati care se incadreaza in aceasta categorie cum ar fi niste petreceri, un meci de fotbal cu prietenii, putina sala, un suc cu o fata etc.

2. Cum ati auzit deRPG.B-ZONE.ROsi ce v-a atras la acest joc ?
Kelton : Am fost „introdus” pe B-Zone de către Royce, el arătându-mi și Sa-Mp-ul care la acea vreme îmi era cu totul nou. Întotdeauna ceva nou îți atrage atenția, cel puțin la început. Faptul că interacționezi cu niște persoane reale și nu cu niște boți e un lucru care face Sa-Mp-ul să fie atât de frumos.
[F4L]KillerFish : Am luat contact cu B-Zone prin intermediul unui prieten care mi-a prezentat serverul de Minecraft. De acolo am aflat de forum, m-am uitat peste secţiuni şi am găsit San Andreas Multiplayer. Plăcându-mi San Andreas Singleplayer am decis să încerc şi varianta Multiplayer. Aşa a început totul pentru mine
Roxor : Am auzit de la un prieten din realitate de serverul RPG, și am fost atras. În aceeași zi am început să joc și am continuat până în prezent.
Snizel : Am fost adus pe comunitate de catre verisoara mea intr-o vara cand eram in vacanta la familia ei. Ea mi-a spus despre B-Zone si mi-a aratat cum pot juca SA:MP pe server. De atat am avut nevoie, dupa asta am inceput sa intru in joc si pe forum si sa descopar placerea jocului de unul singur. Cred ca am continuat sa joc din cauza ca pentru mine genul asta de joc online era ceva nou, jucasem diverse MMORPG-uri inainte, dar acelea aveau un sistem diferit. Dupa ce am descoperit mai multe despre joc, am ramas aici datorita legaturilor formate cu jucatorii de aici.
Chevy : Am auzit de pe google, si imi place GTA-ul.
[F4L]Teylo : Pe server m-au adus prietenii mei: Leviathan, CrazyStunT, Siyah care m-au convins sa-l incerc si sa-mi incep o asa zisa cariera. Eu jucam samp si inainte dar doar pe servere stunt si ocazional. Cand ai niste prieteni buni cu care sa te joci si sa te distrezi in acelasi timp este normal sa ramai aici.

3. De cat timp jucati pe RPG.B-ZONE.RO?
Kelton : Din vara anului 2010
[F4L]KillerFish : Joc din vara anului 2011.
Roxor : De 2 ani
Snizel : Am inceput sa joc la inceputul vacantei de vara din 2009, aproximativ in data de 20 iunie 2009. Deci, joc de patru ani si aproape trei luni.
Chevy : De 4 ani
[F4L]Teylo : Cred ca prin vara anului 2010 m-am apuca dar am renuntat dupa ceva timp. In iunie 2012 am hotarat sa ma reaouc pe acest server. De ce? Am jucat timp de 6 ani Half – Life la un nivel inalt as putea spune, dar din pacate faptul ca aveam o personalitate puternica nu m-a lasat sa raman batjocura altora care jucau mai bine. Asa ca am hotarat sa joc un joc unde imi pot face prieteni si unde bunul simt era respectat.

4. Ati fost sanctionati vreodata? Daca da, de ce?
Kelton : N-am fost sancționat niciodată.
[F4L]KillerFish : Nu am avut nicio sancţiune în joc, am respectat mereu regulamentul.
Roxor : Am luat ban de la Kelton 2 zile pentru spam.
Snizel : O sanctiune semnificativa nu am primit niciodata. Am primit una sau doua mustrari verbale pentru deathmatch si limbaj vulgar, cand eram la inceput, din cauza ca nu imi pasa prea mult de regulile jocului si inca nu stiam sa ma comport frumos, nici in joc si cred ca nici in viata reala.
Chevy : da, un warn pentru ca eram runner si faceam drive-by pe politie, ceea ce era permis
[F4L]Teylo : Cand m-am reapucat de samp am luat un warn pentru drive-by si unul pentru DM aiurea.  Am ramas doar cu unul pentu ca s-a dat rollback (norocul meu). Am avut ban pentru kamikaze de la Vinnie, Auto-clicker de la Snizel, amenintare cu ban de la Klaudiu si licitatie aiurea de la Kelton.

5. Cat timp ati jucat pentru aceasta functie
Kelton : N-am jucat niciodată pentru o funcție, ci întotdeauna de plăcerea personală și pentru a ajuta.
[F4L]KillerFish : Am primit funcţia de admin level 1 în data de 4 mai 2013 deci am jucat aproximativ 2 ani fără 2 luni. Totuşi nu pot spune că am vânat această funcţie ci a venit ca un “ou de Paşti”, a fost mai mult o răsplată pentru ceea ce îmi plăcea şi încă îmi place să fac, să ofer o mână de ajutor în stânga şi în dreapta.
Roxor : Nu am jucat pentru această funcție, chiar nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge admin pe B-Zone. Am jucat pentru că îmi plăcea GTA în general, mai apoi și multiplayer.
Snizel : Nu am jucat pentru functie, dar sa primesc o functie de genul a ajuns unul dintre interesele mele, in timp. De cand am inceput sa invat mai multe despre joc si server, am incercat sa ajut serverul cat mai mult. As putea spune ca acum joc pentru aceasta functie, munca mea abia a inceput in momentul in care am fost promovat ca admin.
Chevy : 2 ani.
[F4L]Teylo : Nu este vorba de timp aici ci de modul in care iti faci treaba si te faci remarcat. Sunt altii care au jucat mult mai mult ca mine dar nu au calitatile unui admin. Cei care vor aceasta functie trebuie sa o si merite.

6. Cum ati primit admin ? Cum s-a intamplat si de la cine ati primit aceasta functie ?
Kelton : Am fost luat prin surprindere după ce am făcut o plimbare, tradițională poate la acea vreme, cu adminii de level 5: Spawn și Gabb. Chiar dacă o persoană folosește o comandă pentru a te promova la o anumită funcție, ar trebui să știți că astfel de decizii nu se iau niciodată de unul singur. Așadar e greșit să întrebi cine te-a promovat. Răspunsul corect ar fi întreaga echipă RPG Team.
[F4L]KillerFish : Atunci când am primit admin eram într-o maşină de poliţie şi îmi făceam treaba de locotenent (rank 4 – LSPD). Am primit slap şi am fost teleportat de Kelton. A urmat o serie scurtă de întrebări după care am primit funcţia.
Roxor : A fost ciudat… Eram AFK și când am intrat în joc am văzut direct pe chat “Admin Kelton promoted you as admin level 1” direct, fără nicio introducere. Am crezut că e o glumă, nu am crezut la început, dar m-am obișnuit repede.
Snizel : Nu stiu care dintre admini au venit cu initiativa promovarii mele, stiu doar ca s-a cazut de acord sa fiu promovat, iar cel care a facut onorurile a fost Gabb. Eram lider la vremea aceea, mergeam cu factiunea la un war, si dintr-o data am fost teleportat la Gabb. Cand am vazut ce se intampla mi-am dat seama imediat de ce, nu pot spune c-am fost luat prin surprindere. Imediat l-a adus acolo si pe Royce, ne-a pus cateva intrebari legate de activitatea si comportamentul nostru, apoi am fost promovati ca admini.
Chevy : Cum s-a intamplat si de la cine ati primit aceasta functie ?  Am primit de la kelton, cum am primit? numai el stie.
[F4L]Teylo : Adminul l-am primit dupa 5 luni de lider. Stiam ca istoria se va repeta si in cazul meu. Toti liderii Police Department au devenit admini si am luptat din greu pentur functia asta ca sa duc istoria mai departe. Dupa 5 luni de lider am intrat in joc dupa o zi de treaba si l-am vazut pe TheKillerFish admin. El era asa zisa “surpriza” pentru ca nimeni nu se astepta sa fie promovat. Dupa ce am intrat la 2 minute am fost teleportat in “camera de admini”. Am denumit-o asa pentru ca asa o vedeti voi jucatorii normali, locul unde se primesc functiile cele mai importante. Kelton m-a pus sa jur ca daca imi da admin nu o sa fac prostii. Am acceptat targul cum s-ar spune si iata-ma in postura de admin , la inceput de drum. Munca mea de-abia incepuse.

7. Ce responsabilitate aveti pe forum ? Dar in joc ?
Kelton : Fiind administrator pe forum cât și în joc am responsabilitatea de a avea grijă de tot ce mișcă. Trebuie să mă ocup în principal de secțiunea serverului RPG, însă funcția mea nu se limitează nicidecum doar la această secțiune, trebuie să mă ocup de persoanele care fac reclamă, de raporturile date pe forum, de persoanele care întâmplă diverse dificultăți în cadrul forumului, de a răspunde întrebărilor membrilor forumului, de a acorda funcții de moderator (lider, admin), de a modifica structura forumului, de a avea grijă ca echipa de admini să-și facă treaba în mod corect, de a asigura buna desfășurare a jocului, și multe multe altele.
[F4L]KillerFish : Responsabilităţile mele pe forum nu sunt foarte multe (momentan) însă nu trebuiesc neglijate. Mă ocup în principal de reporturile de pe forum atunci când intru pe acesta dar mai apar şi cazuri în care am de mutat, editat, deschis, închis topicuri.
Roxor : Pe forum nu prea am responsabilități, iar în joc tot ce ține de ajutarea și îndrumarea jucătorilor noi. Pe lângă asta și sancționarea celor care încalcă regulamentul.
Snizel : Pe forum raspund doar la plangeri si ma asigur ca sectiunea de discutii generale este moderata corespunzator. Pot spune ca am datoria de a ma ocupa, in mare, de sectiunea RPG. Frecventez toate diviziunile ei, dar cum acestea au deja admini care raspund de ele, de cele mai multe ori nu e nevoie sa fac nimic, intervin numai cand este cazul. In joc, ca orice admin, ma asigur ca totul se desfasoara in conditii adecvate, favorabile jucatorilor, si incerc sa le ofer tututor jucatorilor nostri asistenta si atentia necesara, mai ales ca, fiind admin level 5, am mai multe responsabilitati.
Chevy : Forum – Complaints, in joc Buna desfasurarea a jocului.
[F4L]Teylo : Pe forum ma ocup cu moderarea sectiunii “bussiness”. Acolo am grija ca totul sa fie in ordine, sa se respecte modelul, sa se posteze in conformitate cu cerintele vanzatorilor. In joc am o responsabilitate mult mai mare. Aici am grija ca totul sa fie in regula, de la eventuri pana la jucatul cinstit. Incercam, eu impreuna cu restul staff-ului, sa facem jocul sa fie cat mai placut si fara probleme. Cei care folosesc coduri trebuie prinsi cat mai repede, cei care trag in zone nepermise sau fara un motiv intemeiat trebuie pedepsiti, cei care inseala alti jucatori si lista contiua.

8. Avand in vedere ca multi dintre voi au admin de ceva timp, nu a intervenit monotonia? Ati fost tentati sa renuntati la aceasta functie?
Kelton : De partea mea renunțarea la funcție nu a fost niciodată din cauza monotoniei, ci a lipsei de timp, în cazul lucrării de licență – în momentul în care renunțasem la drepturile de owner, sau în cazuri mai sensibile despre care nu am să vorbesc. Cu toate acestea sunt încă aici și nu intenționez să părăsesc această comunitate prea curând. Atâta timp cât îmi permite timpul voi rămâne aici.
[F4L]KillerFish : În cazul meu monotonia nu se instalează prea repede. Sunt genul de om care se plictiseşte greu pentru că ştiu ce am de făcut astfel încât să îmi creez o atmosferă nouă, diferită în jurul meu. Dacă mă voi lăsa, singurul motiv ar fi lipsa de timp şi nu voi renunţa permanent la B-Zone ci doar pe o scurtă perioadă de vreme.
Roxor : Nu a intervenit, nu prea mă plictisesc ușor. Monotonia intervine doar când o lași să intervină, dacă îți faci treaba și pe lângă asta ai grijă să te și distrezi cu prietenii, sau în alte feluri nu poate interveni monotonia.
Snizel : Nu am fost tentat sa renunt din cauza montoniei, nu am probleme de genul asta. Cazurile de care ma ocup in fiecare zi fac ca, pentru mine, jocul sa nu fie monoton sau plictisitor. Mereu este ceva de facut. Am avut alte motive pentru care am fost aproape nevoit sa ma las de joc. N-am avut intentia pana acum de a renunta din proprie initiativa.
Chevy : Avand in vedere ca multi dintre voi au admin de ceva timp, nu a intervenit monotonia? Ati fost tentati sa renuntati la aceasta functie?: Da, ma batea gandul odata din cauza ca nu prea aveam timp, dar s-a rezolvat.
[F4L]Teylo : Nu am fost tentat sa renunt. Anumite momente m-au influetat sa lupt mai mult pentru cauzele jucatorilor, acelea fiind de a face serverul mai bun. In momentele in care monotonia se instala am avut in spate prietenii care m-au adus dis nou pe calea dreapta. Tind sa cred ca jocul nu ar mai fi la fel fara prieteni si tin sa le multumesc pentru asta.

9. De cat timp aveti aceasta functie ?
Kelton : Dețin funcția de administrator de aproximativ un an și jumătate, cu o oarecare pauză când a fost vorba de terminarea facultății.
[F4L]KillerFish : Sunt membru al staff-ului din data de 4 mai 2013. În momentul de faţă am 4 luni şi 6 zile de activitate ca admin.
Roxor : Am funcția de 2 luni și o săptămână, adică din 4 Iulie.
Snizel : Detin functia de admin de aproape doi ani, doi ani fara o luna.
Chevy : De cat timp aveti aceasta functie 2 ani cred.
[F4L]Teylo : Aceasta functie o am de 4 luni si cateva zile. Am fost promovat impreuna cu bunii mei prieteni mag1[c] si Fish.

10: Cum au fost primele zile de admin?
Kelton : Primele zile de admin au fost cele mai grele. Trebuia să te familiarizezi cu comenzile, să fii sigur că acorzi sancțiuni corecte și să faci întotdeauna ce e corect. Cu toate că au fost grele au fost și foarte frumoase.
[F4L]KillerFish : A fost o perioadă de tranziţie, a trebuit să mă acomodez cu noile comenzi, cu noile chaturi şi cu diverse proceduri. A trebuit de asemenea să învăţ regulamentul serverului la perfecţie la capitolul de sancţiuni. După scurt timp m-am integrat în echipă şi am învăţat să îmi fac treaba cât de bine pot.
Roxor : Minunat, a fost ceva total diferit de ce eram obișnuit să fac în joc până atunci. Multe comenzi noi, multe responsabilități noi, o experiență frumoasă.
Snizel : Mie nu mi s-au parut grele. Au fost chiar frumoase, stiam ce aveam de facut, iar ce imi placea cel mai mult era faptul ca majoritatea jucatorilor ma apreciau pentru ce am reusit sa ajung, ma felicitau si probabil sperau ca le voi indeplini toate dorintele, acum ca am primit functia.Minuna
Chevy : Minunat
[F4L]Teylo : n primele zile de admin eram cam stangaci. Imi aduc foarte bine aminte de o gluma facuta de Ice care spunea ca la inceput dam doar kick-uri asa de acomodare. Situatia ne-a facut sa ne adaptam repede si sa incepem sa dam si banuri. Cand am prins si experienta am inceput sa dau chiar si sfaturi sau pareri.

11. Presupunand ca nu este “totul roz”, ati avut vreodata conflicte mai dure cu restul echipei?
Kelton : Peste tot mai există mici certuri. Trecem peste ele și ne facem treaba.
[F4L]KillerFish : Niciodată nu m-am certat cu nimeni. Nu îmi stă în fire să pornesc o ceartă sau să pun paie pe foc. Dacă eu am greşit îmi cer scuze şi mă asigur că nu o voi repeta iar dacă altcineva face o greşeală care să mă influenţeze discut fie cu el fie cu persoana ce se află în conducere.
Roxor : Nu, tot timpul am încercat să pastrez relații bune cu cei din jur, fie admini fie alți jucatori. Nu sunt certăreț.
Snizel : Nu a fost cazul, eu nu sunt genul de persoana care porneste sau intra in vreun conflict. M-am inteles bine cu toti adminii de cand am functia, iar daca nu ne-am inteles neaparat bine, cel putin nu am avut treaba cu ei.
Chevy : Nu.
[F4L]Teylo : Conflicte nu au fost niciodata intre noi. Mereu mi-a placut sa cer un sfat sa pot conta mereu pe adminul de langa mine. Au fost situatii in care nu ma puteam ocupa de un event pe care l-am acceptat si ceilalti s-au ocupat fara ca macar eu sa le spun. Cand unul dintre noi este mustrat ceilalti sar in ajutor. Asa suntem noi, cel putin asa vad eu restul echipei.

12. Ati abuzat vreodata de o comanda ?
Kelton : Nu
[F4L]KillerFish : Nu am abuzat de comenzi. Mereu îi refuz pe cei care îmi cer diverse lucruri care implică folosirea comenzilor în mod abuziv (în special teleportări).
Roxor : Nu, nu abuzez de comenzi.
Snizel : Numai daca a face un lucru ce nu afecteaza in niciun fel desfasurarea normala a lucrurilor pe server se considera abuz. Altfel, nu, n-am abuzat niciodata de o comanda care mi-ar putea da un avantaj nedrept in fata jucatorilor si nici nu am de gand sa fac asta vreodata.
Chevy : Oarecum da, dar nu in scopuri personale.
[F4L]Teylo : Cu toate ca ispita este mare mereu vreau ca jocul sa ramana asa cum l-am descoperit si anume sa muncesc pentru a obtine ceva. Sa folosesc o comanda ca sa obtin ceva nu e calea pe care vreau sa o urmez deci nu am abuzat.

13. Dupa ce ati fost promovati la functia de admini ati primit reprosuri de la prieteni ? ( Ex: Te-ai schimbat etc. )
Kelton : Da. Aceste reproșuri vor exista pentru orice persoană care primește o astfel de funcție. Jucătorii trebuie să înțeleagă că odată ce primești o astfel de funcție trebuie să-ți faci treaba, iar acest lucru implică să nu mai faci glume proaste ci să fii serios. Bineînțeles, există și situația când nu e vorba de așa ceva ci de altceva… când unora li se urcă funcția la cap. De aceea astfel de persoane nu rămân prea mult cu funcția de admin.
[F4L]KillerFish : Nu mi s-a spus aşa ceva însă mulţi mi-au spus că se bucură că sunt acelaşi om ca înainte de primirea funcţiei. Îmi pare bine că nu m-am schimbat în urma primirii funcţiei.
Roxor : Da, am primit acest reproș în următoarele 5 minute după ce am primit funcția. Se pare că m-a schimbat funcția în 5 minute.
Snizel : Nu imediat dupa ce am primit-o, dar la putin timp dupa, da, insa nu din partea prietenilor, doar a unor persoane ce pretind ca ma cunosteau inainte sau dupa ce am primit functia. Cred ca este un lucru prin care orice admin este nevoit sa treaca. Un prieten nu ar reprosa asa ceva pentru ca este capabil sa inteleaga responsabilitatile ce vin odata cu promovarea intr-o functie asemanatoare si ca oamenii nu se schimba atat de usor. Eu nu cred ca stiu mai mult de o mana de persoane pe server pe care sa le consider prieteni. Majoritatea jucatorilor doar se prefac ca ne sunt prieteni, si o fac fara sa realizeze, unii realizeaza asta numai dupa ce li se spune, multi dintre ei nu o fac niciodata. Este un subiect delicat…
Chevy : Nu, nu am prea multi prieteni in joc, decat vreo 3 4 insi.
[F4L]Teylo : Regulamentul adminilor ne impune sa fim impartiali cu toti jucatorii. Fie ca ne sunt dusmani sau prieteni noi trebuie sa aplicam regulamentul. Chiar de multe ori am fost in postura de a-mi pedepsi prietenii si le-am spus cu inima cat un purice ca nu am voie sa fac diferente si i-am sanctionat. Consecintele caracterului impus au fost desigur si reprosurile. Multi mi-au spus ca m-am schimbat si ca nu mai sunt la fel. Acum trebuie sa fiu atent pentru a ma mentine in postura in care ma aflu. Au fost multe cazuri in care prietenii le-au facut rau prietenilor si nu vreau sa intru aici. De aceea ma comport diferit fata de cum ma comportam inainte. Sper ca ei sa inteleaga situatia si sa ma accepte asa cum sunt.

14. Ce nume ati avut inainte?
Kelton : Dl.Razvan
[F4L]KillerFish : Am jucat cu numele TheKillerFish până să fiu acceptat în clanul neoficial Familia 4 Life (F4L).
Roxor : Nu am avut.Mi-am schimbat numele de cateva ori, insa nu cred ca e nimic relevant, din moment ce am acelasi nume cu care am inceput sa joc pe acest cont. Am jucat si pe alte conturi, dar foarte putin, nimic demn de mentionat.
Snizel : Mi-am schimbat numele de cateva ori, insa nu cred ca e nimic relevant, din moment ce am acelasi nume cu care am inceput sa joc pe acest cont. Am jucat si pe alte conturi, dar foarte putin, nimic demn de mentionat.
Chevy : TheRuffRyder, dRE, ChevChelios, MasterKush
[F4L]Teylo : Teylo

O ultima intrebare pentru Kelton , care este diferenta intre admin level 6 si un admin obisnuit  ?
Kelton : Cred că am răspuns parțial la această întrebare prin răspunsurile de la întrebarea 8. Adminii level 5 nu au acces la baza de date, nu au acces direct la server, nu au acces direct la forum. Așadar marea majoritate de lucruri trebuie să fie rezolvate de mine. Chiar dacă au comenzi de acordat lider sau admin, nu le pot folosi din cauză că nu au acces pe forum și din cauză că astfel de decizii nu se iau niciodată de unul singur. Pot în schimb supraveghea orice facțiune consideră că necesită supraveghere. E o diferență relativ mare între admin 5 și 6.

Interviu cu un incepator

Local Reporter Papoi

Papoi : Salut si multumesc ca ai fost de acord cu acest interviu in care iti vei expune parerea despre server.
Bubu. : Salut imi pare bine, iti multumesc si eu.
Papoi : Pentru inceput, de unde ai aflat despre acest server, RPG B-Zone?
Bubu. : Am aflat despre acest server de la un prieten de al meu.
Papoi : Ce level ai si de cat timp joci pe acest server?
Bubu. : Am level 6 si joc de o luna.
Papoi : Ce parere ai despre echipele de admini, helperi, respectiv lideri? Sunt activi?
Bubu. : Da sunt activi chiar am o parere foarte buna mereu cand am o problema ma pot adresa lor.
Papoi : Cum crezi ca se fac banii pe acest server, usor sau greu?
Bubu. : Putin cam greu dar fara munca nu se poate.
Papoi : Ma bucur sa vad un player ca gandeste asa. Ce avere detii si in ce fel ai dobandit-o?
Bubu. : Detin o masina de tip Pheonix si am reusit sa o cumpar prin manca, am muncit ca sofer de tir.
Papoi : Care crezi ca este cel mai profitabil job?
Bubu. : Cred ca jobul trucker este cel mai profitabil.
Papoi : Acum pentru a face bani, muncesti sau faci afaceri?
Bubu. : Si muncesc si fac afaceri.
Papoi : Ce sfat le dai incepatorilor?
Bubu. : Sa sa munceasca cat mai mult pentru a strange bani, sa faca avere si in acelasi timp level mai mare.
Papoi : Multumesc frumos pentru timpul acordat, la revedere.
Bubu. : La revedere.

Evoluția noilor departamente

de Intern Ardei

Cred ca orice player și-a dorit să intreprindă o carieră de polițist in viața sa virtuală.
Dar simpla dorința nu poate ajuta pe nimeni să iși realizeze visele cu adevărat. Trebuie pasiune, dedicare si respect pentru a ne realiza obiectivele, fie ele pe plan real sau virtual. Suntem arteficii propriului destin când vine vorba de creearea si exploatarea vieții. Unii au reușit să îsi atingă scopurile, alții au eșuat, insă puțini au renunțat să creadă în propriile puteri si să re-elaboreze un nou plan pentru a își decora propriul stil de a își îndeplini visele.
Am ales să am un interviu cu leaderii noilor departamente de politie, Inferno27 si Seba97. Aceștia au fost entuziasmați auzind ideea mea si au acceptat propunerea de a mă ajuta cu reportajul. Iată aici interviul meu alături de Inferno27, leader Las Venturas Police Department și Seba97, leader San Fierro Police Department.

Reporter: Bună ziua si bine v-am gasit. Vă mulțumesc ca ați acceptat acest interviu.
Inferno27: Bună ziua ARDEI, bine te-am găsit.
Seba97: Salut, bine te-am găsit.

Reporter: Pentru început, aș dorii sa știu cand ați obținut funcția actuala, și anume cea de lider?
Inferno27: Am obținut această funcție pe data de 2.04.2013.
Seba97: La fel ca Inferno, am luat lider pe 02.04.2013.

Reporter: Ce emoții ați simțit în momentul când Kelton v-a teleportat pentru a vă acorda funcția ?
Inferno27: Sigur că au fost emoții, nu mai vorbisem cu el pana atunci, nu știam ce avea să urmeze.
Seba97: Am încremenit pur și simplu. Eram extrem de fericit si eram aproape sigur că îmi va da lider la un departament nou adăugat.

Reporter: Cum au reacționat prietenii voștri, membrii vechilor departamente la auzirea acestei noutați ?
Inferno27: S-au bucurat și ei pentru mine.
Seba97: M-au felicitat toți membrii de rank mare cu care am petrecut ani întregi lucrând.

Reporter: Cate avertismente la leader aveți și care sunt cauzele acestora?
Inferno27: Am un avertisment verbal pentru că nu am sancționat un membru. Am făcut greșeala să am încredere în cine nu trebuia, nu o să o mai repet.
Seba97: Am 0 avertismente si sper sa rămână așa mult timp de acum.

Reporter: Cum a evoluat departamentul condus de către voi de-a lungul timpului?
Inferno27: Pot spune că misiunea noastră nu a fost ușoara, să fim întâi liderii a unor departamente. Dar cu multă muncă si selectând cei mai buni jucători să ni se alăture, am construit 2 departamente serioase si eficiente care se pot oricând compara cu departamentele vechi.
Seba97: San Fierro Police Department a evoluat destul de bine in acest timp. Am reușit să formez o “generație” foarte muncitoare. Din păcate orașul San Fierro nu este așa de populat și marea majoritate a civililor aplică in Los Santos sau Las Venturas Police Department.

Reporter: Ce schimbari ați impus în regulamentul propriului departament și cum ați contribuit la “evoluția” serverului in această direcție?
Inferno27 says: Da, s-au făcut schimbari in regulamentul Las Venturas Police Department, unele mai mici altele mai mari, scopul acestora a fost de a imbunatații abordarea ofițerilor cu civilii.

Seba97: Eu fiind deja obișnuit cu regulamentul Los Santos Police Department, am incercat să continui pe acelaș sistem. Au fost doar câteva modificări care să mărească activitatea membrilor si să le creeze o carieră stabilă intr-un departament.

Reporter: Au existat momente de impas în care nu ați reușit să gasiți o solutie? Care au fost acelea și cum ați procedat?
Inferno27: Nu pot spune că au existat “momente de impas”, dar în schimb au existat decizii unde m-am sfătuit și cu alți membrii de rank înalt.
Seba97: Nu au existat momente de impas.

Reporter: Pe ce loc credeți că vă clasați intr-o “ierarhie” a departamentelor?
Inferno27: Ar fi imposibil să creezi o “ierarhie” a departamentelor, nu avem exact aceeasi activitate. Consider că în momentul de față Las Venturas Police Department își îndeplinește bine misiunea si asta înseamnă că suntem cel puțin la nivelul celorlalte departamente.
Seba97: Nu cred că pot face o ierarhie a departamentelor. Fiecare se ocupă de zone diferite. Ca și Inferno, consider ca San Fierro Police Department se descurcă foarte bine in acest moment.

Reporter: Credeți că v-ați schimbat de la obținerea funcției de lider si până in prezent?
Inferno27: Puțin, dar da. Am invățat cum să tratez diferite situații dificile și cum să urmaresc activitatea membrilor dar și a altor jucatori.
Seba97 says: M-am schimbat puțin. Înainte aveam mai mult timp sa mă “distrez” cu prietenii din joc. Acum imi trebuie acel timp să conduc facțiunea si să ajut playerii noi ce intră pe B-zone.

Reporter: Cititorii sunt curioși să afle ce criterii trebuie îndeplinite pentru a fi acceptați in facțiunile voastre. Care sunt calitațile necesare pentru a face parte dintr-un departament?
Inferno27: Condițiile obligatorii care trebuie să le indeplinească un jucător pentru a intra intr-un departament sunt: să aibe minim level 15, să fi avut Rank 3 într-o facțiune anterioară sau să nu fi făcut parte din alte facțiuni. Deasemenea, un trecut curat, skill 5 la Detective. Un număr mare de ore jucate conferă un avantaj.
Seba97: În primul rând, pentru a intra in San Fierro Police Department trebuie să aveți level 15+ si skill 5 la Detective. În al doilea rând, trebuie sa aveți un trecut curat (fară conturi clonă / afaceri ilegale / hack-uri). Apoi trebuie să fi avut o facțiune cu Rank 3+ pentru a demonstra că puteți lucra in echipă. Ultima condiție este activitatea, dacă nu sunteți activi nu vă accept.

Reporter: Ce planuri aveți pentru viitorul departamentelor pe care le conduceti?
Inferno27: Intenționez să țin Las Venturas Police Department la nivelul înalt la care este acum și să imbunătățesc relația dintre ofițeri și civili.
Seba97: Aș vrea sa mențin San Fierro Police Department la nivelul la care este acum și poate chiar sa îl îmbunătățesc unde se poate.

Reporter: Vă mulțumesc pentru timpul acordat. O zi bună!
Inferno27: Mă bucur ca te-am putut ajuta. O zi bună si ție!
Seba97: Mulțumesc și eu. La revedere.

Am avut ocazia să cunosc doi oameni ce au ajutat la crearea unui nou sistem polițienesc. Acești baieți și-au realizat planurile in totalitate, sărind cu ușurință peste orice obstacol și rezolvandu-și problemele prin modul cel mai simplu.

 

 

 

 

Echipa B-News:

Director Proiect: RazviTnx

Producator executiv: RobertCM

Redactor sef: Cartofar

Reporteri: Just.xeS, Eurostar, Papoi, Ardei

*Reportajele au fost realizate in perioada 15.09.2013 – 30.09.2013

* Pentru a putea participă în cursă pentru mult ravnitlul loc de onoare de la finalul ziarului nostru va trebui să îmi dați un PM cu operele voastre.